Jak se starat o koloběžku?

Existuje několik základních kroků, které můžete podniknout, abyste se o svou koloběžku dobře starali

Jak se starat o koloběžku?

Existuje několik základních kroků, které můžete podniknout, abyste se o svou koloběžku dobře starali:

Pravidelně kontrolujte a seřizujte brzdy či řídítka: Brzdy jsou klíčovou součástí koloběžky a je důležité, aby byly v dobrém stavu a fungovaly správně. Pravidelně kontrolujte brzdové destičky či kotouče a brzdové páky a ujistěte se, že jsou čisté a suché. Řídítka by měla být pevná a volně se otáčet. Pokud máte problémy s brzdami nebo řídítky, může být nutné je seřídit nebo vyměnit. Myslete na to, že na nich často stojí Váš život. Vše si můžete kontrolovat sami nebo jednou za čas nechat vše zkontrolovat v našem servisu. Některé komponenty najdete na našem webu, ale rádi Vám poradíme osobně.

Pravidelně měňte kola a pneumatiky: Kola a pneumatiky se mohou opotřebovat, zejména pokud jezdíte po nerovném povrchu nebo po dlouhé vzdálenosti. Měňte je, jakmile začnou být opotřebované, abyste snížili riziko pádu nebo poškození koloběžky. Kola by měla být pevná a bez viditelných vad, zatímco pneumatiky by měly mít dostatečný vzorek a být napumpované na správný tlak. Není nic horšího než prasklá pneumatika nebo kolo při sjezdu. Nezapomeňte, že i když nejezdíte, vše stárne. Pro náročnější doporučujeme měnit pláště i duše nejdéle po čtyřech až šesti letech. Zase si vše můžete měnit sami nebo to nechat zkontrolovat v našem servisu. Některé komponenty najdete na našem webu, ale rádi Vám poradíme osobně.

Čistěte koloběžku po každé jízdě: Odstraňte nečistoty a prach z rámu a kol a ujistěte se, že jsou suché. Jistě, kvalitní koloběžka přežije mnoho i v extrémním prostředí, ale je lepší ji mít hned připravenu na další výlet či cestu. Tohle za Vás fakt nedáme, to musíte sami.

Skladujte koloběžku v suchém a chráněném prostoru: Koloběžka by neměla být vystavena povětrnostním vlivům, jako je déšť nebo sníh, což by mohlo poškodit její součásti. Vaše koloběžka Vám tak bude dělat radost daleko déle, bez náročnější údržby a servisu.

Používejte kvalitní náhradní díly a příslušenství: Používejte pouze kvalitní náhradní díly a příslušenství, které jsou vhodné pro vaši koloběžku, abyste zajistili její správnou funkčnost a bezpečnost. Samozřejmě nejlépe od výrobce koloběžky nebo renomované značky. Určitě pro Vás zajistíme vše, co potřebujete. Některé komponenty najdete na našem webu, ale rádi Vám poradíme osobně.

Cokoli se Vám na vaší koloběžce nezdá? Něco se děje? Necítíte se na ni bezpečně? Něco vibruje? Nebrzdí? Nevíte? Měli jste nehodu? Narazili jste s rámem silně do obrubníku či kořene? Dejte na své pocity a ihned se tomu věnujte nebo zajděte do servisu. Někdy to nemusí být nic vážného, ale… Život máte jen jeden, myslete na to. Máme vás rádi.