Porovnání středových motorů Bafang

Vše co potřebujete vědět o středových motorech Bafang MaxDrive M400 a M500

Kdo vyrábí motory Bafang ?

Bafang je významný čínský výrobce elektromotorů pro elektrokola, elektrokoloběžky a další elektromobily. Společnost byla založena v roce 2003 a v současné době je jedním z největších výrobců elektromotorů na světě.

Bafang vyrábí celou řadu elektromotorů, včetně středových motorů pro elektrokola a další typy motorů pro elektromobily. Mezi nejznámější produkty patří středové motory Bafang M400 a M500, které jsou velmi oblíbené mezi výrobci elektrokol a elektrokoloběžek.

Bafang má své továrny v Číně a dodává své elektromotory do celého světa. Společnost si získala uznání pro své vysoké standardy kvality a spolehlivosti svých produktů a její motory jsou velmi ceněny mezi výrobci elektromobilů a jejich uživateli.

Image 2

Bafang M400 je středový elektromotor určený pro elektrokola a elektrokoloběžky. Je to jeden z nejnovějších motorů od společnosti Bafang, který se vyznačuje vysokým výkonem a nízkou hmotností.

M400 má nominální výkon 250W a maximální výkon 500W. Jeho momentový výkon činí 80 Nm, což je vynikající výkon pro středový motor. Motor je vybaven senzorem kroutícího momentu, který umožňuje plynulé a efektivní řízení výkonu.

Nabídka elektrokol s motory Bafang MaxDrive M400

Image 3

Jedná se o vylepšenou verzi motoru Bafang M400, který nabízí ještě vyšší výkon a další vylepšení pro lepší jízdní vlastnosti.

M500 má nominální výkon 250W a maximální výkon 500W, což je vysoký výkon pro elektromotor středového typu. Jeho momentový výkon činí až 95 Nm, což je vynikající výkon pro zvládání náročnějších terénů.

Nabidka elektrokol s motory bafang MaxDrive M500

 

Hlavní rozdíly mezi motory Bafang M400 / M500 ?

Bafang M400 a M500 jsou oba středové elektromotory určené pro elektrokola a elektrokoloběžky od stejného výrobce, ale existují mezi nimi určité rozdíly.

  1. Výkon: Díky legislativě jsou oba dva motory omezeny na stejný stálý výkon 250W a poté špičkový 500W i když z výroby mají mnohem vyšší výkony.
  2. Momentový výkon: Bafang M400 má maximální momentový výkon 80 Nm, zatímco Bafang M500 má až 95 Nm, což je výrazně vyšší výkon. To znamená, že Bafang M500 má větší sílu při překonávání kopců a dalších náročných podmínek.
  3. Senzory: Oba motory jsou vybaveny senzorem kroutícího momentu. Bafang M400 je vybaven snímačem otáček. Motor Bafang M500 má integrovaný tlakový senzor, který umožňuje plynulejší a efektivnější řízení výkonu. Jsou také vybaveny funkcí "walk assist", která pomáhá při tlačení kola na nezpevněném povrchu.
  4. Hmotnost: Bafang M500 je o něco těžší než Bafang M400, což může mít vliv na celkovou hmotnost elektrokola.

Spolehlivost motorů Bafang?

Bafang M400 je obecně považován za spolehlivý motor, který je navržen pro dlouhou životnost a minimální údržbu. Společnost Bafang je dobře známá výrobou kvalitních elektromotorů pro elektrokola a elektrokoloběžky a M400 není výjimkou.

Motory Bafang jsou vyráběny s vysokou úrovní kvality a jsou testovány podle přísných standardů, aby zajistily spolehlivý výkon a bezproblémovou funkci. Bafang M400 je vybaven také mnoha ochrannými funkcemi, jako je například ochrana proti přehřátí, ochrana proti přetížení a ochrana proti zkratu, což pomáhá minimalizovat riziko poruchy motoru.

Lze na motorech Bafang upravit maximální rychlost?

Ano úprava u těchto středových motorů je možná za pomocí speciálního komunikátoru a softwaru, který poskytuje úpravu v řídící jednotce motoru. Firma CRUSSIS nabízí neustálou podporu nových firmwarů, které vylepšují chod těchto motorů a komunikaci s baterií.

Naše firma TN Trade nabízí možnost úpravy maximální rychlosti elektrokol s těmito motory. Avšak je nutné míti na paměti, že ve spoustě zemí včetně České republiky je legislativou maximální povolená rychlost s přípomocí motoru 25km/h. Navýšení rychlosti je tedy poté na zodpovědnosti jezdce, který by měl toto kolo používat mimo pozemní komunikace.

Kompletní nabídka elektrokol