Filament PM 1.75 PLA 1kg hnědá

  • Poslední kusy
Dostupnost: Není skladem
Odesíláme:  Na dotaz
Záruka:  24 měsíců
659 Kč
593 Kč
490 Kč bez DPH
-10%

Množstevní slevy

  • 2 ks a více 571 Kč s DPH
  • 5 ks a více 550 Kč s DPH
  • 10 ks a více 527 Kč s DPH
Kód: ID347484 EAN: 8594185640165 Výrobce: Plasty Mladeč
Historie ceny Tisknout Sdílet

Technické specifikace a popis produktu mohou být převzaty přímo od výrobce nebo dodavatele. Za případné chyby neneseme odpovědnost. Fotografie jsou pouze ilustrační.

David Žalman
David Žalman - produktový manažer
+420 495 800 720
Filament PM 1.75 PLA 1kg hnědá
PLA - tzv. startovní materiál pro 3D tisk (polylactic acid – kyselina polymléčná) PLA (startovní materiál) získává čím dál větší popularitu z důvodu nenáročného tisku a zajímavou pohledovou kvalitou jednotlivých výtisků. Materiál je biologicky odbouratelný a vhodný pro tisk velkých objektů. Vedle ABS jde o nejpoužívanější materiál pro 3D tisk, je pružný, tvrdý a odolný jako jiné plasty. Výtisky při teplotách nad 60°C mohou ztrácet již své mechanické vlastnosti. Doporučené nastavení tisku: Tryska: 200 - 220°C Podložka: 50 - 60 °C U barev s flitry doporučujeme trysku 0,47 mm a větší. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- VÝHODY: startovní materiál pro 3D tisk jednoduché nastavení pro tisk biologicky odbouratelný materiál tvrdost a houževnatost nedeformuje se (malé smrštění při chladnutí) vhodné pro tisk větších modelů rozpustné v hydroxidu sodném NEVÝHODY: křehkost nízká tepelná odolnost SROVNÁNÍ ABS A PLA Obecně 3D tisk je především závislí na přesnosti tisku. Přesnost samotného tisku je víceméně závislá na správné kalibraci samotné tiskárny. Pro tisk stěn je doporučována tloušťka minimálně 1 - 2 mm. S PLA je možné tisknout při nižších teplotách rohy a přechody více ostřejší a přesnější než s materiálem ABS. PLA při stejných podmínkách je méně odolné vůči teplotám než ABS. PLA začíná měknout cca při 60 °C, kdežto ABS až okolo 100 °C. ABS výtisky bývají převážně matného charakteru, PLA jsou spíše lesklé. Pokud tedy předpokládáte vyšší teploty okolo výsledného produktu, pak ABS je lepší volbou. PLA materiál je biologicky rozložitelný, kdežto materiál ABS nikoliv, ale lze jej recyklovat. PLA je vhodnější pro použití v potravinářství.
K tomuto produktu není dosud žádné hodnocení

Provoz Plasty Mladeč Zemědělského družstva Haňovice se zabývá výrobou plastových technických profilů a také tiskových strun do 3D tiskáren světového formátu. 

>> Více informací o výrobci