Harry Potter - zlatonka

Dostupnost: Není skladem
Odesíláme:  Na dotaz
Záruka:  24 měsíců
219 Kč
181 Kč bez DPH
Kód: ID305712 Prod. číslo: RU9707 Výrobce: Rubies
Historie ceny Tisknout Sdílet

Technické specifikace a popis produktu mohou být převzaty přímo od výrobce nebo dodavatele. Za případné chyby neneseme odpovědnost. Fotografie jsou pouze ilustrační.

David Novák
David Novák - produktový manažer
+420 495 800 723
Harry Potter - zlatonka
Famfrpál, v originále Quidditch, je kouzelnický sport z knih o Harry Potterovi od J. K. Rowlingové. Hraje se na létajících košťatech. Každý tým má sedm hráčů: 3 střelci, 2 odrážeči, 1 brankář a 1 chytač.

Hraje se s čtyřmi míči: dvěma potlouky (černé, ze železa, v průměru 10 palců, jako dělové koule, snaží se shodit co nejvíce hráčů z košťat), camrálem (velký jako fotbalový míč = 12 palců v průměru, červený) a zlatonkou (velká jako vlašský ořech, zlatá, s křidélky).
Střelci střílí camrálem do kovových obručí (na každé straně hřiště jsou tři; hlídá je brankář), za každý vstřelený gól získává tým 10 bodů. Odrážeči odráží holemi potlouky od svých spoluhráčů a snaží se je poštvat proti protivníkovi. Brankář brání obruče svého týmu. Chytač se snaží najít malou zlatonku. Pokud ji chytí, zápas končí a jeho tým získává 150 bodů (takže většinou vyhrává). Zápas nekončí, dokud není chycena zlatonka. Může trvat i několik měsíců.

A právě tuto zlatonku po dlouhém boji chytil slavný Harry Potter a vyhrál tak důležitý Famfrpál.


K tomuto produktu není dosud žádné hodnocení