Detektor oxidu uhelnatého KIDDE 10SCO 2 v 1

Dostupnost: Není skladem
Odesíláme:  Na dotaz
Záruka:  24 měsíců
1 450 Kč
1 198 Kč bez DPH
Kód: ID336420
Historie ceny Tisknout Sdílet

Technické specifikace a popis produktu mohou být převzaty přímo od výrobce nebo dodavatele. Za případné chyby neneseme odpovědnost. Fotografie jsou pouze ilustrační.

David Novák
David Novák - produktový manažer
+420 495 800 723
Detektor oxidu uhelnatého KIDDE 10SCO 2 v 1
Detektor oxidu uhelnatého KIDDE 10SCO 2 v 1
Kombinovaný hlásič požáru a oxidu uhelnatého (CO) - Model Kidde 10SCO
Kidde 10SCO je bateriově napájené kombinované zařízení pro zjištění požáru, kouře a smrtelného nebezpečí v podobě oxidu uhelnatého (CO) v jednom zařízení, nabízející dvojitou ochranu pro maximální komfort bezpečí.
Kidde 10SCO má unikátní systém hlasového varování, který vám pomůže určit, které nebezpečí bylo právě zjištěno - poplach oznamuje:
„WARNING CARBON MONOXIDE!" („VAROVÁNÍ! OXID UHELNATÝ!") nebo „FIRE FIRE" („POŽÁR!, POŽÁR!").

Systém hlasového varování, také upozorní uživatele, přejde-li hlásič do režimu přechodného utišení hlásiče, je-li pamětí nejvyšší naměřené hodnoty hlásiče zaznamenána nežádoucí hladina CO nebo v případě, že se sníží kapacita napájecí baterie.

Díky 10 leté životnosti elektrochemického senzoru druhé generace a nejmodernějšímu fotoelektrickému senzoru poskytuje Kidde 10SCO záruku 10 let a až o 80% delší životnost a tím i ochranu než je tomu v současné době u mnohých jiných nabízených hlásičů a detektorů.

Schválení
Kidde 10SCO - Kombinovaný hlásič je nezávisle testován jako vyhovující všem evropským standardům samozřejmostí je jak certifikát CE, normě EN50291-1: 2010 (elektrická zařízení pro detekci oxidu uhelnatého v obytných prostorech) tak schválení dle ČSN, EN 14604:2005 (autonomní hlásiče kouře) a CPD. Určen pro montáže do novostaveb dle vyhlášky 23/2008 Sb. Vyhláška o technických podmínkách požární ochrany staveb.

Zařízení je tak vhodné pro umístění ve všech obytných prostorách.

Kombinovaný hlásič je vybaven multifunkčním tlačítkem Test / Reset / Hush, které je schopno:
a) ověřování správného fungování zařízení,
b) slouží k vyvolání události týkající se kouře nebo nejvyšší naměřené úrovně CO zjištěné od okamžiku, resetu paměti zařízení,
c) umožňuje dočasnou deaktivaci obvodů hlásiče po dobu přibližně 10 minut.

Stav senzorů, baterie a vnitřních obvodů je monitorován systémem automatického ovládacího zařízení účinnosti. V případě zjištění závady vydá hlásič jedno pípnutí v pravidelně se opakujícím intervalu 30 sekund na znamení, že má poruchu. Bateriové napájení umožňuje umístění zařízení v optimální pozici.
Součástí zařízení je montážní konzole navržená pro upevnění zařízení na strop či stěnu.
Oxid uhelnatý je bezbarvý plyn, bez chuti a zápachu, který vzniká při špatném spalování fosilních paliv, jako je uhlí, ropa, zemní plyn, LPG, uhlí a dřevo. Může být také produkován špatně udržovanými nebo porouchanými palivo spalujícími spotřebiči určenými k vytápění v domácnostech, jako jsou například: kotle, plynové spotřebiče, karmy, grily, zanesené komíny, ventilační systémy nebo poškozené potrubí určené k odvodu spalin.
Mezi časté příznaky otravy CO patří bolesti hlavy, nevolnost, únava či bolest svalů - tyto však mohou být snadno zaměnitelné s diagnózou chřipky. Je proto důležit
K tomuto produktu není dosud žádné hodnocení